Deşi pentru azi autorităţile au raportat o cifră-record de infectări cu Covid (10.268 de noi cazuri din aproape 38.000 de teste) la nivel naţional, sunt, totuşi, şi semne bune.

Numărul de decese a scăzut semnificativ: au murit în ultimele 24 de ore 168 de pacienţi infectaţi cu Covid, dintre care numai unul din Argeş, o femeie de aproape 80 de ani, suferindă şi de alte afecţiuni cardiovasculare.

A scăzut numărul de cazuri raportate în judeţul Argeş, de la 238, ieri, la 217 azi.

O altă veste bună e că în judeţul Argeş ieri s-au făcut 771 de teste Covid. Dacă nu ne înşelăm cumva – nu avem întocmită, încă, o statistică a numărului de testări – este pentru prima dată când spitalele publice din judeţ efectuează atât de multe teste.

Într-o zi lucrătoare normală, se fac în jur de 500 de teste în spitalele publice din judeţul Argeş.

Din cei peste 383.000 de români confirmaţi cu coronavirus până azi, 261.000, adică mai bine de două treimi, s-au vindecat.

Au murit, de la debutul pandemiei până azi, 9.429 de români, ceea ce înseamnă o rată a mortalităţii de abia 2,4 la sută. Nu cu mult mai mare decât a gripei sezoniere, de exemplu.

Desigur, e tragic să ştii că au murit atât de mulţi compatrioţi, într-o jumătate de an, dar sunt cifre care arată că dracul Covidului nu e, totuşi, chiar atât de negru.

Mai ales dacă se respectă regulile de prevenţie sanitară instituite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here