„Şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA în perioada următoare.

Modificarea legislativă va fi făcută printr-o ordonanță de urgență, a anunțat Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), într-un interviu acordat Agerpres„, şi citat de site-ul G4Media.

Această schimbare va pune presiune pe firmele de asigurări care sunt renumite pentru faptul că plătesc cu mare întârziere polițele RCA, cum e cazul celebrelor Euroins sau City Insurance.

Decontarea directă, cum se numeşte procedura, era posibilă şi până acum, dar era opţională. Şeful ASF a mai arătat că, o dată legislaţia modificată, decontarea directă va deveni obligatorie.

„Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele.

Tot pentru a pune presiune pe aceste firme care fac dumping și vând RCA la prețuri extrem de mici, ASF le va obliga să vină cu lichiditate în plus, pentru a demonstra că pot susţine un portofoliu mare de clienţi”, a mai informat G4Media.

Partea bună e că şoferii îşi vor primi banii în interval de câteva zile de la producerea accidentului.

Reversul medaliei ar fi acela că, după introducerea acestei obligativităţi, asigurătorii vor mări preţurile poliţelor RCA. Poate că nu pentru toate categoriile de şoferi, dar oricum măriri de tarife vor exista.

Mai multe detalii puteţi citi în articolul citat de noi aici:

Imaginea de sus este de la un accident rutier produs în judeţul Argeş, anul trecut, şi are doar rol de exemplificare.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here