Înfrângerea zdrobitoare suferită de candidata PSD, Viorica Dăncilă, în turul II al alegerilor prezidenţiale de ieri, nu putea rămâne fără urmări.

Mai mulţi lideri locali ai PSD, unii, cu influenţă considerabilă în partid, o vor plecată de la şefia formaţiunii. Iar un moment mai prielnic decât acest eşec răsunător nici că putea fi găsit.

„.. acest rezultat este unul ruşinos pentru PSD, cred că în acest moment candidatul nostru, doamna Viorica Dăncilă, trebuie să facă un pas în spate pentru ca PSD să aibă O ŞANSĂ”, e de părere şeful PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriţă.

Mai vehement a fost senatorul Nicolae Bădălău: „Trebuie să avem o analiză serioasă la toate structurile partidului. Trebuie să luăm măsuri radicale. De trei ani de zile am tot încercat să peticim. Trebuie să ne asumăm fiecare responsabilitățile și să recâștigăm încred românilor… nu mai putem pune de azi pe mâine tot felul de oameni care nu cunosc cum se face politică”.

„În politică există un singur act: demisia sau alegeri, un congres, altă decizie nu avem”, a mai spus, tranşant, senatorul Bădălău.

La rândul său, Marcel Ciolacu, un alt lider al partidului, a spus: „Să fim cinstiți: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare… e timpul să trecem la fapte… PSD re nevoie de un nou început”.

La fel de vocali împotriva Vioricăi Dăncilă au fost şi membrii grupării Gabriela Firea-Paul Stănescu.

Pe de altă parte, liderii organizaţiei PSD Argeş au evitat să ia vreo poziţie publică împotriva actualului preşedinte al partidului.

Foarte probabil, va fi organizat un nou Congres, în cadrul căreia dna Dăncilă va fi debarcată şi aruncată peste bord.

Având în vedere că Dăncilă a refuzat să demisioneze, aceasta poate fi îndepărtată de la conducerea PSD doar prin votul într-un congres.

Mâine, la sediul central al PSD va avea loc o şedinţă a conducerii colective a partidului (faimosul CEx), în care se va discuta cu cuţitele pe masă. Viorica Dăncilă, precum şi deputata Olguţa Vasilescu, şefa campaniei sale prezidenţiale, vor fi invitate să demisioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here