Jean Claude Juncker
Jean Claude Juncker

Cu ocazia Summitului Celor Trei Mări, care se desfăşoara azi şi marţi la Bucureşti, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, n-a ratat ocazia să o comită din nou.

Premierul a întârziat la întâlnirea cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker (funcţie echivalentă cu cea de prim-ministru al Europei), pe care trebuia să îl aştepte la Aeroportul „Aurel Vlaicu” (fostul Băneasa) din Capitală.

Astfel că şeful Comisiei Europene a plecat de unul singur spre locul de desfăşurare a manifestării, fără a fi întâmpinat la aeroport de niciun oficial român.

Contactată de presă, premierul Dăncilă a spus că de vină e aeronava cu care a sosit Jean Claude Juncker în România, care cică ar fi aterizat mai repede decât ar fi trebuit.

„Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

Însă SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, se spune într-un comunicat de presă al Cancelariei prim-ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here