Aseară, în dezbaterea avută cu jurnaliştii, fostul premier Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidenţiale, a susţinut că şi dumneaei a dat meditaţii (la matematică), ca şi preşedintele Iohannis, profesor de fizică de meserie, dar că, spre deosebire de acesta din urmă, ea le-a oferit gratuit.

O jurnalistă a întrebat-o, însă, o chestie elementară, care se învaţă în clasa a V-a (dacă nu cumva chiar mai devreme): care e formula de calcul a suprafeţei cercului.

Dna Dăncilă, ingineră de profesie şi fostă profesoară de liceu, a spus că raza la pătrat, ceea ce e greşit. Corect e constanta pi (3.14), înmulţit cu raza la pătrat.

Mai multe nu sunt de spus. Decât, poate, că ari’metica e grea al naibii. Sau, vorba colegului Grigore Cartianu, „raza la cap pătrat”.

În imagine, o poză care circulă pe reţelele sociale, elocventă pentru problemele pe care candidata Viorica Dăncilă le are (şi) cu limba română, graţie cărora a intrat deja, pe vecie, în folclorul contemporan, „devastându-l” (vorba ei) pe celebrul Bulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here