Premierul României, dna Viorica Dăncilă, s-a lăudat azi că, graţie programelor guvernamentale (PNDL 2 şi PNDL 1) ar fi „scos ţara din noroaie”.

„Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul preşedinte Liviu Dragnea, ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat.

Astăzi avem PNDL 2, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic.

Asa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală – n.r.) 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete, puse în practică”, a declarat dna Dăncilă, la a 23-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România.

Probabil, de la Bucureşti privind, aşa se văd lucrurile. În Argeş, însă, nici vorbă ca satele să fi fost scoase din noroaie. Nici măcar Piteştiul nu e scos cu totul.

Un singur argument în acest sens: acum trei zile, casa unei băbuţe nonagenare din Vedea a ars până la temelii, pompierii fiind obligaţi să-şi lase autospecialele la vreun kilometru de locul incendiului.

Au făcut asta pentru că n-au mai putut înainta tocmai din cauza noroaielor din care dna Dăncilă cică tocmai a scos ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here