Vechiul stadion Nicolae Dobrin din Piteşti, ultima zi de existenţă. Azi începe demolarea

Date:

Share post:

Bătrânul stadion Nicolae Dobrin din Piteşti va găzdui azi, pentru ultima dată, sportivi pe gazonul său: după un turneu de minifotbal, în această seară începe demolarea, ca prim pas spre construirea unui stadion nou.

Clubul FC Argeş organizează azi, cu începere de la ora 18,30, „un turneu de minifotbal la care sunt invitați să participe piteștenii, suporterii alb-violeți, foștii mari fotbaliști, antrenori și conducători ai clubului nostru. Fanii echipei noastre vor avea posibilitatea de a-și lua la revedere de la arena de pe care au plecat învinse Real Madrid, Valencia și AEK Atena.

După terminarea partidelor, un utilaj de mari dimensiuni va sparge o bucată mare de beton din tribune, care ulterior va fi fărâmițată în bucăți de câțiva centimetri diametru. Însoțite de un certificat de autenticitate emis de către clubul nostru, micile bucăți de beton vor fi oferite ca suveniruri celor care au scris istorie în fotbalul argeșean”, a informat clubul FC Argeş, pe site-ul său oficial.

Tribune arhipline pe bătrânul stadion Nicolae Dobrin, la un meci FC Argeş-Steaua, de la finele anilor ’80

Conform informaţiilor municipalităţii, demolarea va dura şase luni, va fi executată de firmele Hyatt Development 2011 SRL şi Pro Fortuna Construct SRL şi va costa aproape un milion de euro. Mai precis, 4.563.096,33 lei. Detalii despre noul stadion, care se va numi, firesc, tot Nicolae Dobrin, aici.

Odiseea noului stadion din Piteşti, de la primele promisiuni şi declaraţii şi până azi am detaliat-o într-un articol recent, aici.

Cât despre viitoarea nouă arenă, proiectarea şi execuţia vor dura trei ani; asta dacă nu intervine vreo întârziere. Pentru comparaţie, vechiul stadion, cel botezat 1 Mai la inaugurarea sa, din 1964, a fost proiectat şi construit în mai puţin de un an şi jumătate.

În cazul celorlalte stadioane noi construite în ultimii ani în ţară (Arena Naţională, Giuleşti şi Arcul de Triumf, toate din Bucureşti, Craiova, Arad, Târgovişte, Sibiu, Cluj-Napoca şi încă vreo 2-3), în destule cazuri au fost înregistrate întârzieri. Să sperăm că nu va fi cazul la Piteşti.

surse foto: Primăria Piteşti, FC Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...