Fără îndoială că atacantul Vasile Buhăescu a fost unul dintre cele mai bune transferuri făcute de FC Argeş, de la renaşterea echipei.

Cu 14 goluri la activ, Buhăescu a marcat o treime din golurile echipei din acest campionat.

De altfel, atacantul de 31 de ani, născut la Huşi, e şi cel mai galonat jucător din actualul lot al lui FC Argeş, cu selecţii şi goluri marcate la echipele naţionale de juniori şi tineret, dar şi singurul care a apucat să joace (în tricoul lui FC Vaslui) în cupele europene.

Aşa că l-am provocat pe principalul marcator al echipei FC Argeş la o discuţie axată în principal – cum altfel? – pe fotbal. Dar nu numai.

Vasile Buhăescu a fost un permanent pericol pentru defensiva fostei sale echipe, Petrolul.

*  Vasile, ai jucat şapte ani la o echipă de primă ligă, cu pretenţii europene, la un moment dat: FC Vaslui.  De atunci, joci mai mult la echipe de eşalon secund. Se poate spune că, după Vaslui, ai făcut doar paşi înapoi în carieră?

Vasile Buhăescu: Înainte de a veni la FC Argeş am promovat cu Juventus Bucureşti, actuala Daco-Getica, dar am preferat să vin la FC Argeş. Am avut unele discuţii cu oficialii de la Juventus, am simţit că nu sunt foarte dorit acolo şi am preferat să mă transfer în altă aprte.

Eu nu cerşesc nimic de la nimeni, nu am făcut-o niciodată. Mi-a plăcut să las o uşă deschisă oriunde am mers, sunt un tip corect şi onest. Nu m-am certat cu niciun antrenor în toată cariera mea. Nu sunt o persoană conflicutală.

* La Vaslui, în 104 meciuri, ai marcat doar opt goluri. La FC Argeş, în 50 de meciuri ai deja 23 de goluri. Cum se explică randamentul tău foarte bun la Piteşti, faţă de ce-ai arătat la alte echipe?

Vasile Buhăescu: La Vaslui am marcat puţine goluri, dar din 104 meciuri, 80-90 le-am jucat  mijlocaş dreapta, nu am evoluat vârf, ca aici. E cu totul altă mâncare de peşte. Aşa se explică numărul mic de goluri marcate acolo, în raport cu reuşitele pe care le-am avut la FC Argeş.

În ceea ce priveşte întrebarea referitoare la randament, nu pot explica de ce aici joc foarte bine şi la alte echipe am avut poate alt randament. Să ştiţi că am avut prestaţii bune şi foarte bune şi în tricoul altor grupări.

La Juventus am marcat 14 goluri. Să nu uităm că la Piteşti, la începutul acestui retur, echipa a avut cinci meciuri fără gol; automat, şi randamentul meu nu a fost cel dorit. Îmi doream mai mult. Dacă echipa nu a mers, nu am marcat nici eu.

* La 31 de ani, te mai gândeşti că ai mai putea juca din nou în prima ligă a României?

Vasile Buhăescu: Nu pot spune că nu mă gândesc, dar este foarte greu. Din moment ce „cazi” la Liga 2, e greu să urci din nou la prima ligă. Aşa se întâmplă în majoritatea cazurilor.

Poate doar dacă promovezi cu o echipă şi să rămâi. Au fost jucători care au dat peste 20 de goluri într-un sezon, la al doilea eşalon, şi tot nu au ajuns la Liga 1.

* Ai mai multe selecţii la echipele naţionale ale României, de juniori şi de tineret, sub 19, respectiv sub 21 de ani. La prima reprezentativă apucăm să te vedem?

Vasile Buhăescu: Haideţi, m-aţi întrebat în glumă? Nu se pune problema la vârsta mea. Oricum, din liga a doua nu prea poţi ajunge la echipa naţională. Acesta este punctul meu de vedere.

* Dacă problemele de organizare juridică ale lui FC Argeş se vor rezolva, crezi că echipa poate promova în prima ligă, la anul, cu lotul de acum?

Vasile Buhăescu: Da, putem promova, dar despre ce lot vorbiţi? La FC Argeş nu ştiu dacă sunt doi jucători cărora să nu li se termine contractul în această vară. Argeşul poate promova fără probleme, cu sau fără noi.

În cei doi ani, cât am stat aici, dacă erau puse la punct problemele cu finanţatorul, sigur promovam. 

Vasile şi Raul Buhăescu

* Unde te vezi peste 10 ani, atunci când nu vei mai juca fotbal? În Huşiul natal, tot aici, la Piteşti, sau în altă parte?

Vasile Buhăescu: Peste 10 ani nu mă văd în niciun caz la Piteşti. Ce să fac aici? Nici vorbă. Nu pot să anticipez, însă, ce voi face. Mă întorc acasă la mine, mi-e tare dor de ai mei. Marea problemă este că sunt departe de familie, de soţie şi de copilul Raul, de 5 ani. Mi-e tare dor de ei. 

Pase scurte cu Buhăescu

1. Steaua sau Dinamo?

Steaua

2. CSU Craiova sau FC Universitatea Craiova?

CSU

3. Messi sau Ronaldo?

Messi

4. Hagi sau Dobrin?

Amândoi

5. Porumboiu sau Crăciunescu?

Porumboiu, mi-a fost şi patron la Vaslui.

6. Niculescu sau Dănciulescu?

Mă abţin.

7. Buhăescu sau Dică?

Şi aici mă abţin.

sursa foto: Fotbal Club Argeş Piteşti, Vasile Buhăescu/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here