Ministrul Apărării Naţionale, dl Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat azi la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților”, eveniment ce a avut loc la sediul batalionului, din Câmpulung-Muscel, ne arată într-un comunicat de presă.

Cu această ocazie, alături de militarii argeșeni și de conducerea Ministerului Apărării Naționale a fost prezent și președintele Consiliului Județean Argeș, dl Dan Manu.

Misiunea principală a Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, desfășurată în perioada februarie – august 2018, a constat în securizarea bazei aeriene militare aliate de la Kandahar, pentru a asigura protecția forțelor coaliției și a permite executarea operațiunilor de instruire, consiliere și asistență a Forțelor de Securitate și Apărare Naționale Afgane, se mai spune în comunicatul de presă citat.

Reamintim că e vorba despre 420 de soldaţi, subofiţeri şi ofiţeri, unii veterani ai Afganistanului, alţii aflaţi abia la prima lor misiune externă. Toţi s-au întors teferi, la familiile lor.

Bine aţi revenit acasă, oameni buni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here