Azi îşi aniversează ziua de naştere unul dintre cei mai buni fundaşi pe care i-a avut vreodată clubul FC Argeş, Valentin Năstase, antrenorul secund de azi al echipei alb-violete.

„Pepene”, cum îi spun prietenii, s-a născut la Călineşti, acum 45 de ani. S-a format ca jucător la Aripi Piteşti şi la FC Argeş.

A debutat în prima ligă la vârsta de 19 ani, la Gloria Bistriţa, unde fusese împrumutat. După un sezon acolo, a revenit acasă, devenind stâlp al defensivei Argeşului vreme de cinci sezoane.

A făcut apoi pasul spre Dinamo Bucureşti, formaţie pentru care a jucat trei sezoane, a debutat în cupele europene (marcând un gol de senzaţie în victoria lui Dinamo, 1-0, asupra Benficăi, la Lisabona) şi a ajuns inclusiv la echipa naţională.

De la Dinamo a ajuns în fotbalul italian, jucând pentru echipe ca Genoa, Palermo, Bologna şi Ascoli.

După încă un sezon la Eintracht Braunschweig şi altele trei la Gloria Bistriţa, s-a retras, lăsând în urmă 23 de ani de carieră, tot în tricoul alb-violet, cel al fostei echipe a suporterilor, FC Argeş 1953.

Are în palmares trei Cupe ale României, una cu Gloria şi două cu Dinamo şi a fost de două ori campion al ţării, tot cu Dinamo.

sursa foto: Facebook/FC Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here