Val de percheziţii la negustorii de ţigări netimbrate din Piteşti. Captură masivă a Poliţiei

Date:

Share post:

Negustorii de ţigări de contrabandă din Piteşti, pe care toată lumea-i ştie că-şi fac veacul prin pieţele oraşului, în special prin piaţa Ceair (cea mai mare din oraş). au suferit azi o lovitură teribilă.

Astfel, azi, „polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în judeţul Argeș, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Activitățile au fost realizate în localităţile Piteşti şi Stolnici, la locuințele a 8 persoane și sediile unor societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, membrii a două grupări infracţionale, în baza unor înţelegeri infracţionale anterior stabilite, ar fi achiziţionat, transportat, depozitat şi vândut ţigări nefiscalizate, în scopul obținerii unor venituri ilicite prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

Prin activitatea infracțională, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 55.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 85.000 de ţigarete de contrabandă, aproximativ 30.000 de lei, mai multe telefoane mobile şi un suport extern memorie.

12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Menţionăm că ţigările de contrabandă confiscate provin din spaţiul ex-sovietic, în speţă Ucraina şi Republica Moldova.

sursa foto: Poliţia Română/DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular