Ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului (Covid-19), la operatorii de comerț cu obiect de activitate ,,alimentație publică”, pe raza municipiului Câmpulung.

În ziua de 14 octombrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și polițiștii Secției nr. 1 Poliție Pitești, au acționat pe raza municipiului Pitești, în zona central și în apropierea instituțiilor de învățământ, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Polițiștii au acționat în zona adiacentă Colegiului Național I.C. Brătianu, Colegiului Național Zinca Golescu, Colegiului Economic Maria Teiuleanu, Liceului Tehnologic Armand Călinescu, în zona Piața Primăriei-Piața Vasile Milea, precum și în zona S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș, fiind efectuate verificări și la nivelul societăților comerciale din zona adiacentă unităților de învățământ.

În urma celor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, ca urmare a nepurtării măștii în zone publice deschise sau închise.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de ordine publică și polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, au acționat împreună cu reprezentanți I.S.U. Argeș, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.
Au fost verificare 9 societăți comerciale, 13 mijloace de transport în comun și 56 de persoane.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 23 de acţiuni punctuale, dintre care 20 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.
Aproape 2.500 de persoane, precum și 110 mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 150 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 de lei, după cum urmează:

  • 159 de sancțiuni, în valoare de 10.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
  • o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, unei persoane care nu a respectat măsura izolării/carantinări.

În ziua de 14 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au depistat, pe raza municipiului Piteşti, un bărbat de 37 de ani, din Bradu, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, acesta fiind depistat cu ocazia prezentării la sediul Serviciului de Eliberare a Pașapoartelor Argeș.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

sursa info şi foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here