După cum am anunţat în această dimineaţă, azi se desfăşoară o campanie la nivel european a tuturor poliţiilor, pentru reducerea numărului de accidente cauzate de viteza excesivă.

„Polițiștii argeșeni acționează pe drumurile din județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă, având în vedere că aceasta este principala cauză a evenimentelor rutiere cu urmări grave.

Conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Europene – TISPOL, în ziua de 3 aprilie, pentru 24 de ore, toate statele membre ale organizației vor desfășura un maraton de acțiune cu aparatele RADAR, în acțiunea cu denumirea ,,Slow Down Europe”.

Reamintim că prezența aparatelor radar are în primul rând un efect preventiv, de reducere a vitezei și creșterea atenției participanților la trafic, polițiștii argeșeni acționând cu scopul de a determina conducătorii auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condițiilor meteo-rutiere.

De la începutul acţiunii au fost aplicate 659 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier, în valoare de peste 200.000 de lei, totodată fiind reținute 58 de permise de conducere și retrase 20 de certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 296 de sanțiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, 41 dintre conducătorii auto depășind cu mai mult de 50 de km/h viteza legală pe sectorul de drum pe care au fost depistați.

Reamintim că sancţiunea contravenţională pentru această abatere… are o valoare cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei, totodată fiind prevăzută măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile”, a transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here