În această dimineaţă, pe raza judeţului Argeş au avut loc cel puţin 10-12 accidente rutiere. Majoritatea, uşoare, soldate cu pagube materiale, dar au fost şi şase persoane rănite în aceste accidente.

Numărul neobişnuit de mare de accidente rutiere înregistrate azi e în strânsă legătură cu condiţiile meteo în care se circulă pe raza judeţului Argeş. carosabil umed, acoperit adesea cu polei, chiciură, gheaţă şi zăpadă în nordul judeţului, la munte etc.

Fapt pentru care Poliţia Rutieră Argeş a elaborat o serie de recomandări pentru şoferi, dar şi pentru pietoni, pe care le reproducem mai jos.

„Având în vedere importanţa condiţiilor meteo nefavorabile, cu specific de carosabil umed, cu posibilitatea apariţiei fenomenului de polei, cu posibilitatea întâlnirii de porţiuni cu gheaţă sau chiar zăpadă în zonele de munte, poliţiştii argeşeni recomandă:

1.Conducătorilor de autovehicule:
-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

-păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; de asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.

-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

2.Sfaturi pentru pietoni:
-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă.

-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului.

Informații actualizate despre situația traficului puteţi accesa gratuit pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

În imagine, o maşină răsturnată azi dimineaţă, la Valea Iaşului (cauze: drum cu polei, viteză excesivă în curbă), accident în urma căruia un tânăr de 22 de ani a ajuns, rănit serios, la Spitalul din Curtea de Argeş.

sursa info şi foto: Poliţia Rutieră Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here