Vaccinarea anti-Covid, la final de drum: se închid mai multe centre, medicii de familie vor prelua vaccinarea

Date:

Share post:

Multe centre de vaccinare anti-Covid, în care, practic, se şomează de mai multe săptămâni, urmează să fie închise, a declarat azi, într-o conferiţă de presă, şeful campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă.

Noi am semnalat încă din vara anului trecut că, la noi în ţară, campania de vaccinare bate pasul pe loc, dat fiind interesul scăzut al românilor pentru vaccinare.

Lucrurile nu s-au mbunătăţit deloc din acest punct de vedere, aşa că dr. Gheorghiţă a anunţat azi că va închide centrele de vaccinare cu activitate redusă.

„Dacă avem perspectiva unei normalități în perioada următoare, deja ideea de campanie de vaccinare se perimează și atunci vom intra pe strategia obișnuită de vaccinare, în care fiecare persoană se va adresa medicului de familie”, a declrat Gheorghiţă.

Dacă în iulie 2021 în jur de 30% din populaţia adultă a României primise măcar o doză de vaccin anti-Covid, la început de ianuarie 2022 procentul abia a atins cifra de 41, ceea ce ne situează pe locul 2 de la coada clasamentului european. Noroc cu vecinii bulgari, care stau şi mai prost decât noi şi ne salvează, şi la acest capitol de ruşinea de a fi ultimii din Europa.

În restul Europei, procentul de vaccinare a populaţiei adulte oscilează între aproape 70% în Ungaria şi peste 90% în Malta, Norvegia, Suedia, Danemarca sau Finlanda.

La noi în judeţ sunt deschise 18 centre de vaccinare anti-Covid, dar în cel puţin jumătate dintre acestea cadrele medicale se plictisesc de moarte. Azi, spre exemplu, în tot judeţul Argeş s-au vaccinat cu prima doză numai 85 de persoane. Restul, adică încă vreo 300 de persoane, au primit dozele a 2-a, respectiv a 3-a de vaccin.

sursa foto: Prefectura Argeş

Vizite5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...