Vaccinarea anti-Covid a copiilor între 5 şi 11 ani începe şi la noi peste două săptămâni

Date:

Share post:

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă, şeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, că din data de 26 ianuarie va începe şi la noi în ţară vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Cele mai multe dintre ţările europene, dar şi SUA, Canada, Japonia, Australia etc, au demarat cu multă vreme în urmă şi imunizarea celor mici împotriva Covid.

Primele doze de vaccin de uz pediatric, împotriva Covid-19, produse de compania Pfizer, vor ajunge în România pe 24, respectiv pe 25 ianuarie, şi urmează să fie distribuite centrelor de vaccinare din întreaga ţară.

Platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie, încă de azi. Programarea se va face doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

În acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice pe tot teritoriul ţării.

Vaccinarea se poate face și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze de vaccin pentru cei mici, însă, numai cu consimţământul părinţilor sau tutorelui legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular