Zeci, dacă nu sute de piteşteni s-au îngrămădit în cursul zilei de azi, fără a mai ţine cont de nicio distanţare fizică (unii, nici măcar de portul măştii în spaţii aglomerate), pentru a se vaccina împotriva Covid-19, la centrul de vaccinare deschis la Piteşti, pe bulevardul Eroilor nr. 26-28.

Cu siguranţă, cifrele enorme de persoane care se infectează zilnic, sutele de morţi înregistraţi, de asemenea, în fiecare zi, plus episoadele de un tragism aparte, cum a fost cel pe care l-am relatat azi, despre tânărul ucis de Covid cu puţine clipe înainte de a deveni tată, au aglomerat dintr-o dată centrele de vaccinare prin care, nu cu multă vreme în urmă, bătea vântul.

Aşa s-a întâmplat şi la centrul de vaccinare menţionat aici, cel de pe bulevardul Eroilor. Nerăbdarea, teama de Covid, dorinţa de a se vaccina cât mai repede, plus alţi câţiva factori, i-au făcut pe mai mulţi piteşteni să se urce, efectiv, unii peste alţii.

Probabil, nici organizarea n-a fost de cel mai înalt nivel, din moment ce acest centru de vaccinare primea atât cetăţeni cu programare, cât şi din cei veniţi direct, fără a se mai programa. De aici a rezultat o aglomeraţie în care riscul de a se răspândi virusul a fost la cote înalte.

La numai 2-3 metri de centrul de vaccinare de pe Eroilor 26-28 se află sediul Poliţiei Locale (la numărul 30) din Piteşti. Inexplicabil, niciun poliţist local n-a găsit de cuviinţă să intervină şi să-i roage pe cei doritori a se vaccina împotriva Covid-19 să păstreze o minimă ordine, măcar 1-1,5 metri distanţă între persoane, să poarte fiecare masca aşa cum trebuie, nu la băşcălie, sub nas sau agăţată de barbă etc.

Aceia dintre dumneavoastră care doresc să se vaccineze o pot face la unul dintre centrele deschise în tot judeţul. Lista acestora o puteţi găsi în articolul de mai jos:

sursa foto: Bogdan Dumitru/ArgesulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here