O statistică făcută de institutul naţional de profil, dată azi publicităţii, relevă faptul că, pe primele 11 luni ale anului trecut, judeţul Argeş a realizat exporturi în valoare de aproape 5,8 miliarde de euro, fiind devansat, la acest capitol, doar de Timiş şi de Bucureşti.

Importurile realizate de judeţul nostru, însă, au fost de numai 4,4 miliarde de euro, ceea ce pune Argeşul pe primul loc pe ţară la capitolul excedent comercial.

Următoarele judeţe în clasamentul excedentului sunt Timiş, Olt, Sibiu şi Alba, iar la coadă se află Bucureştiul, Ilfovul, Prahova şi Constanţa.

Prezenţa Capitalei la coada clasamentului se explică prin faptul că, deşi a exportat în valoare dublă faţă de Argeş, a şi importat masiv, cu mult mai mult decât a exportat.

La nivel naţional, pe primele 11 luni ale lui 2018, România a importat mărfuri în valoare cu peste 13 miliarde de euro mai mare decât cifra exporturilor.

Revenind la judeţul Argeş, trebuie spus că aproape 90% din exporturile judeţului au fost realizate de uzina Dacia de la Mioveni.

Ceea ce înseamnă că, în absenţa acestui unic pilon pe care se (mai) reazemă, Argeşul ar fi un judeţ pe care numai aparatele, probabil, l-ar mai ţine în viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here