Uzina Dacia opreşte producţia în şapte din cele 30 de zile ale lunii aprilie

Date:

Share post:

Criza de semiconductori şi componente electronice (aşa-numitele cipuri) afectează în continuare uzina Dacia de la Mioveni, aşa cum, de altfel, afectează şi alţi producători de automobile din ntreaga lume.

Astfel, din cauza crizei menţionate, conducerea grupului Renault a anunţat, azi, că în şapte din cele 30 de zile ale lunii viitoare, producţia în uzina de la Mioveni se va opri, total sau parţial.

Procesul de producţie la Uzina de Vehicule va fi întrerupt complet în zilele de 1, 2, 16 şi 26-29 aprilie, în vreme ce la Uzina Mecanică şi Şasiuri activitatea se va opri, dar doar parţial, în zilele de 1, 2, 16, 28 şi 29 aprilie.

„Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru.

Cea mai recentă estimare a Grupului, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producţiei în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100 000 de vehicule pentru anul în curs”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Comunicare Dacia din cadrul grupului Renault.

Din păcate, nu este pentru prima dată cînd Dacia trebuie să oprească producţia din aceste cauze. De la începutul lunii februarie, astfel de episoade s-au repetat destul de frecvent, afectând producţia de autoturisme româneşti.

Imaginea este de arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular