„Groupe Renault i-a donat Sanctității Sale Papa Francisc un Duster 4×4, special proiectat pentru a răspunde exigențelor Sale de mobilitate.

Vehiculul i-a fost livrat astăzi Sfântului Părinte de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte director general Automobile Dacia SA, și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, cu ocazia unei vizite la reședința Papei de la Vatican”, a anunţat constructorul francez.

„Papamobilul” are culoarea albă la exterior și bej, în interior. Modelul, bazat peDacia Duster, are 4,34 metri lungime și 1,80 metri lățime.

„Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia.

Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă.

Vehiculul integrează soluții specifice și accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord și elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior”, a mai informat constructorul de la Mioveni.

Papa Francisc e obişnuit deja cu maşinile Dacia. Într-o vizită în Armenia a folosit o Dacia Logan albă, în vreme ce la ultima sa vizită în România, în mai anul acesta, a circulat la bordul unui Logan albastru, de serie.

Sfântul Părinte e cunoscut pentru modestia sa, inclusiv în ceea ce priveşte maşinile de care se foloseşte.

El a fost adesea dat ca exemplu pentru acest lucru, în contrapondere la luxul afişat de unii capi ai Bisericii Ortodoxe Române, mari iubitori de Mercedesuri de lux.

sursa foto: grupul Renault România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here