Uzina Dacia de la Mioveni mai face încă 300 de angajări. Creşte şi capacitatea de producţie

Date:

Share post:

Într-un articol publicat ieri, am arătat că, potrivit declaraţiilor dlui Christophe Dridi, şeful de la uzina Dacia din România, grupul Renault nu numai că nu are de gând să plece din ţară, dar a şi demarat un plan de extindere a operaţiunilor Dacia în România.

Şeful Daciei mai cere o dată Guvernului să facă autostrada Piteşti-Sibiu

Acestea în ciuda nemulţumirii evidente exprimate de managerul francez, privind eterna tărăgănare a demarării lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu, necesară Daciei la fel de mult ca…benzina.

Într-un interviu acordat publicaţiei economice Ziarul Financiar, dl Dridi a mai declarat şi alte lucruri interesante, referitor la investiţiile pe care Renault le-a demarat deja la uzina Dacia de la Mioveni.

Am aflat, astfel, că în 2019 sau cel târziu în 2020 se vor produce, pentru prima dată în istoria uzinei, peste 400.000 de maşini. Momentan, cu mare greutate se pot produce anual mai mult de 350.000 de unităţi.

De asemenea, în 2020 vor fi lansate noile generaţii ale modelelor Logan şi Sandero, iar un an mai târziu va apărea şi Duster restilizat (face lift, în engleză).

Concomitent, va fi lansat un nou motor, despre care, însă, managerul francez n-a oferit detalii. Credem că va fi destinat echipării noilor modele menţionate.

Însă, cea mai bună veste dată de dl Christophe Dridi a fost aceea că, anul acesta şi cel viitor uzina va mai angaja alţi 300 de muncitori şi specialişti.

Angajările vor fi făcute în acest an şi în 2020. Fireşte, vom anunţa acest lucru în timp util, de îndată ce conducerea Dacia va scoate posturile respective la concurs.

Salariile medii de la uzina Dacia din Mioveni au fost în jur de 3.500 de lei lunar net, în 2016 şi 2017, respectiv 3.800 lei lunar net, anul trecut.

2 COMENTARII

  1. Unde se pot lasa C.V.

    Deocamdată, nu a fost scos niciun post la concurs, din cele anunţate. Vă vom ţine la curent de îndată ce ele vor fi scoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...