Cei cinci miniştri ai alianţei USR PLUS, împreună cu vicepremierul Dan Barna şi-au depus azi demisiile. Acestea au fost înregistrate la Secretariatul General al Guvernului, dar şi la fiecare minister în parte.

Demisionarii sunt: Dan Barna, vice prim ministru, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării şi Claudiu Năsui, ministrul  Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Al şaselea ministru al USR-PLUS, Stelian Ion, fusese revocat zilele trecute de prim-ministrul Florin Cîţu, iar USR-PLUS nu a propus pe nimeni în locul său, interimatul la Justiţie fiind asigurat de polivalentul Lucian Bode.

Dintre toţi miniştrii alianţei USR-PLUS, de departe cel mai performant s-a dovedit a fi cel al Transporturilor, Cătălin Drulă. În scurtul său mandat, acesta a deblocat o serie de proiecte de infrastructură care tărăgănaseră de ani de zile şi am putut vedea că la autostrăzile din Românai chiar se lucrează în ritm susţinut.

În plus, dl Drulă (foto) s-a remarcat şi prin faptul că a refuzat categoric să menţină în funcţii, la o agenţie subordonată, directori incompetenţi de la PNL, desfiinţând ulterior agenţia respectivă cu totul, lucru care i-a adus porecla de „Drulăul”.

Prin retragerea din Guvern a miniştrilor de la USL, Coaliţia de la Putere, în speţă PNL şi UDMR, nu mai are asigurată o majoritate parlamentară. Prim-ministrul Florin Cîţu va trebui să propună alţi miniştri şi să se prezinte în parlament pentru a obţine un vot de încredere. Dacă nu îl va obţine, atunci Guvernul este considerat demis, iar preşedintele Iohannis va trebui să propună un alt candidat de prim-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here