UrbanizeHub: Mioveniul, oraşul cu a doua cea mai puternică economie din ţară

Date:

Share post:

Specialiştii grupaţi în start-up-ul UrbanizeHub au realizat, zilele trecute, un top al oraşelor cu cele mai puternice economii din România.

Au fost luaţi în calcul câţiva indicatori relevanţi, cum ar fi, printre altele, produsul intern brut pe cap de locuitor, impozitul plătit pe venit pe cap de locuitor şi altele asemenea.

În mod cu totul surprinzător, oraşele despre care credeam, cei mai mulţi dintre noi, că sunt poli ai economiei româneşti (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara etc) nu sunt lideri ai topului care a rezultat din analiza celor de la UrbanizeHub.

Piteştiul nici nu intră între primele 30 de oraşe din ţară, însă, Mioveniul e pe locul secund, după Ghimbav, judeţul Braşov.

Mioveniul are un PIB anual de aproape 71.000 de euro pe cap de locuitor, iar cei din Mioveni au plătit, în 2018, un impozit pe venit mediu de peste 600 de euro.

În mod evident, prosperitatea relevată de cifrele de mai sus, în ce priveşte oraşul Mioveni, e dată de uzina Dacia şi de multitudinea de societăţi comerciale existente pe platforma Dacia.

Clasamentul celor mai puternice economii ale oraşelor din România mai conţine şi ale surprize. Puteţi lectura articolul celor de la UrbanizeHub accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular