După aflarea veştii condamnării definitive a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la trei ani şi şase luni de închisoare, jurnalistul Grigore Cartianu n-a prea mai făcut economie de vitriol în a zugrăvi, în câteva fraze, momentul.

Redăm mai jos un fragment din urările pe care ziaristul şi scriitorul Grigore Cartianu i le-a adresat fostului ayatollah pesedist.

„Marș la pușcărie, escroc nenorocit! Ți-am venit de hac noi, românii. Noi, cetățenii, te-am zdrobit la vot, chiar dacă tu ne-ai chinuit pe la cozi interminabile. Ei, magistrații, ți-au venit de hac chiar dacă ai încercat să-i intimidezi, să-i sperii, să-i cumperi.

Marș la pușcărie, canalie spurcată! Credeai că ne poți fura cât vrei tu, că ne poți batjocori la infinit, „pentru că poți” – vorba prietenului tău Codrin Ștefănescu, care deocamdată rămâne în libertate. N-o să-i duci dorul, te va vizita la vorbitor și, dacă ne mai întărim puțin justiția, s-ar putea să-ți devină coleg de celulă.

Marș la pușcărie, corupt blestemat! Ai făcut să pătimească milioane de români doar ca să-ți satisfaci tu ambițiile bolnave. Mulți au fost nevoiți să-și părăsească țara ca să-și facă un rost peste granițe, și-au lăsat părinții cu ochii în lacrimi și copiii cu privirea pierdută, atunci când ei, cei-risipiți-în-lumea-largă, dădeau colțul uliței.

Marș la pușcărie, tâlharule! Ne-ai gazat și ne-ai alergat cu tulumba de apă, într-un 10 august care ți-a grăbit distrugerea. Dar gazele acelea ți le trimitem acum direct în nas, la pachet cu două cătușe.

Marș la pușcărie, scârbă nesătulă! Ai jefuit Teleormanul, ai jefuit România, ți-ai tras teldrumuri cu acțiuni la purtător, ți-ai numit în funcții mari amantele și neamurile și tovarășii de hoție, ca prin ei să stăpâneșt tot, de la Parlament la Guvern, de la Fisc la Curtea de Conturi, de la Secția Specială la Inspecția Judiciară, de la CSM la ASF, de la CNA la TVR.

Marș la pușcărie, jigodie ordinară! Ai omorât, timp de 29 de luni, speranțele unei națiuni. Ne-ai făcut de râsul lumii civilizate. Ne-ai otrăvit cu minciuni scârboase.

Ai fost jihadistul peștelui cu mercur și patriotul pătlăgelelor de rumeguș. Ai dat foc țării, ai dărâmat instituții, ai distrus legi ca să-ți salvezi pielea, dar de pușcărie n-ai scăpat! Căci cu voința și cu energia a milioane de oameni nu te poți pune”.

Articolul integral, semnat de Grigore Cartianu şi publicat pe site-ul ziaristii.com , îl puteţi citi accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here