În urma celor 46 de percheziții efectuate în urmă cu 2 zile, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 40 de plăcuțe cu numere de înmatriculare, acte de identitate, documente comerciale și alte documente susceptibil a fi false, laptopuri și unități de memorie, peste 20.000 de euro și aproape 10.000 de lei, toate posibil a proveni din infracțiunile ce fac obiectul cercetărilor.

Cinci bărbați, cu vârste între 33 și 62 de ani, au fost arestați preventiv.

Reamintim că, în ziua de 17 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 46 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Dâmbovița, Olt și Ilfov, într-un dosar penal ce vizează 11 persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2017 – februarie 2019, folosindu-se de adrese de e-mail asemănătoare cu cele ale unor societăți cunoscute în domeniul transportului intern și internațional de mărfuri, cei în cauză ar fi contractat diferite cereri de transport prin intermediul burselor de transport de mărfuri naționale și europene.

Ulterior, folosindu-se de documente falsificate și vehicule cu numere de înmatriculare false, ar fi preluat mărfurile (lingouri de aluminiu, cupru, plumb, nichel, produse alimentare, textile, produse chimice) și le-ar fi valorificat în interes personal, de regulă, în afara României, în spațiul european, la prețuri mult sub valoarea de piață.

Pentru documentarea activității infracționale, poliţiştii români au colaborat cu reprezentanţii EUROJUST, EUROPOLşi SELEC, precum şi cu autorităţile judiciare din Olanda, Belgia, Spania, Polonia, Germania, Luxemburg și Cehia, în urma căreia au fost emise 18 ordine europene de anchetă.

Totodată, la solicitarea autorităţilor din România, organele judiciare din Olanda vor efectua un număr de 12 percheziții domiciliare pe teritoriul acestui stat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. În activități au fost angrenați și jandarmi din Argeş şi Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here