După cum am informat, ieri, cei doi agenţi de Poliţie acuzaşi că l-ar fi brutalizat până la moarte pe un bărbat de 63 de ani, pe terasa Dual, în apropiere de Autogara Sud din Piteşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Agentul-şef principal Ilie Nicolae Florea şi agentul Daniel Petruţ Drăghici sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Surpriza a venit azi, anunţată de biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„Urmare a comunicării de către Tribunalul Argeș a mandatelor de arestare preventivă, prin care s-a dispus arestarea preventivă a doi agenți de Poliție (cei numiţi mai sus – n.r.), precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de Poliție (agentul Daniel Petruţ Drăghici – n.r.) s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive.

Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.

În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de Poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Argeş.

Agent-şef principal Ilie Nicolae Florea, proaspăt pensionar arestat

Poliţistul pensionat fix în ziua în care primea mandat de arestare de la judecător este agentul-şef principal (cel mai mare grad profesional pentru un subofiţer) Ilie Nicolae Florea.

Acesta fusese avansat acum şase ani la gradul numit mai sus, având calificative de bine şi foarte bine în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

În imaginea de sus, echipajul SMURD, în timp ce încerca readucerea la viaţă a lui Barbu Zaharia, bărbatul de 63 de ani care a murit, în cele din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here