„Universitatea din Pitești (UPIT) a fost singura instituție de învățământ superior care a participat la Forumul Industriei Auto, organizat la 18 martie 2019, la Craiova, ca parte a evenimentelor Guvernului României în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, ne-a informat universitatea.

„Participarea UPIT într-un forum dedicat industriei a fost posibilă grație unui acord de cooperare științifică cu Renault Technologie Roumanie (RTR), ce prevede utilizarea resurselor ambelor instituții pentru a dezvolta noua metodologie a testelor de tip Real Driving Emissions (RDE).

UPIT&RTR au prezentat un vehicul dotat cu echipament de tip PEMS (Portable Emissions Measurement System, un sistem portabil de măsurare a emisiilor poluante) ce aparţine Departamentului Autovehicule şi Transporturi din cadrul Universității din Pitești.

Acest vehicul a fost așezat la standul Dacia din interiorul Centrului Expozițional și a fost vizitat de mulți participanți, printre care şi directorul grupului Renault România, dl Christophe Dridi”, se mai arată în comunicatul UPIT.

Prezentarea unui astfel de dispozitiv vine în contextul în care imensul scandal de trucare a emisiilor poluante de către grupul german Volkswagen-Audi încă naşte reverberaţii şi produce consecinţe.

sursa foto: Universitatea Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here