După mai bine de un an în care cursurile s-au mutat în mediul online, Universitatea din Pitești își redeschide porțile pentru a primi, iarăși, studenții în sălile de clasă. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva zile de către rectorul Universității, iar reacțiile au fost pe măsură.

Foarte multe persoane din mediul online, precum și foarte mulți studenți au fost mulțumiți de vestea că se vor întoarce la cursurile orgnanizate în regim fizic. Viața tinerilor de înainte de pandemie începe să revină puțin câte puțin la normal, ceea ce nu poate decât să bucure. Studenții simt cu adevărat lipsa cadrelor didactice prezente fizic, întâlnirile cu colegii, precum și lipsa activităților pe care le organizau împreună.

Rectorul, Dumitru Chirleşan, pare el însuși mulțumit că s-a reușit ca măsurile legale de reîntoarcere în regim fizic să fie puse din timp la punct. Postarea sa de pe Facebook trădează entuziasmul:

“Despre începerea școlii…

DA, DA, DA de o mie de ori, DA.

Vom începe cursurile cu prezență fizică, în sălile de curs!

Ne e prea dor de voi, de comunicarea directă ce nu poate fi înlocuită de nici un mediu online.”

De asemenea, rectorul a transmis că în acest moment nu sunt prevăzute restricții pentru participarea la cursuri, precum obligativitatea vaccinării. De altfel, decizia vaccinării este la libera alegere inclusiv pentru personalul didactic și auxiliar. Însă, reprezentanții universității transmit că astfel de reguli se vor adopta doar dacă se vor impune la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here