Universitatea de stat din Piteşti se clasează pe locul 25 în ierarhia celor mai bune universităţi din ţară, pe anul 2019.

Topul universităţilor a fost realizat de o asociaţie a cercetătorilor români care activează deopotrivă în ţară şi în străinătate, numită „Ad Astra” şi publicat azi de colegii de la site-ul specializat pe învăţământ edupedu.ro

Potrivit acestei ierarhii, topul primelor trei universităţi din România e neschimbat de patru ani încoace: Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnică, de asemenea din Bucureşti.

Pe poziţiile 4 şi 5 urmează Universitatea de Vest din Timişoara, respectiv Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Înaintea Universităţii din Piteşti, pe locul 24 se află Universitatea din Petroşani, iar pe locul 26 e Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Merită relevat faptul că, în anul precedent, Universitatea din Piteşti nici nu figura în topul celor mai bune universităţi din România, ceea ce vorbeşte de la sine despre un progres semnificativ.

De notat că în topul realizat de colectivul de cercetători ai asociaţiei „Ad Astra” nu intră nicio universitate particulară, ci doar instituţii de învăţământ de stat. Motivele nu sunt greu de ghicit.

În România fiinţează 54 de universităţi de stat şi 37 particulare.

sursa foto: Universitatea Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here