Unele Consilii Judeţene din ţară au început „deparazitarea”. La Argeş nicio mişcare

Date:

Share post:

Ştirea conform căreia noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat că va concedia 86 din cei 174 de angajaţi ai Consiliului Judeţean a făcut deja vâlvă la nivel naţional.

Concret, zice şeful CJ Bihor, jumătate din cei 174 de amploaiaţi nu fac nimic toată ziua la serviciu; mai mult, „unii nici nu ştiu în ce birouri ar trebui să lucreze”.

„Am constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate… în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată… sunt structuri întregi fără obiect de activitate… există o structură care, scriptic, se ocupă de gestionarea ariilor protejate, dar practic, de peste doi ani, gestionarea acestora o face o autoritate a statului”, a spus dl Bolojan.

Fondul de salarii al CJ Bihor e de aproximativ 270.000 de euro lunar. Jumătate din aceşti bani vor fi economisiţi şi „direcţionaţi spre cofinanţarea unor proiecte pentru judeţ”.

Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor

Exemplul fostului primar al municipiului Oradea a fost repede urmat de omul de afaceri Romeo Dunca, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„În chiar primele zile după aflarea rezultatului oficial al votului din 27 septembrie, Romeo Dunca a analizat organigrama Consiliului Județean… Ar fi identificat deja peste 500 de angajați (aparat propriu al CJ plus angajaţi ai instituţiilor subordonate – n.r.) de care se poate lipsi de acum încolo. A calculat imediat și economia pe care ar face-o la buget printr-o astfel de măsură. Peste 600.000 de euro lunar!

Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituția și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru să se afirme în folosul cetățeanului, căruia în sfârșit i-a venit rândul să fie respectat.

Descoperim lucruri interesante și abia așteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu, se aude că muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, 1.300.000 lei”, a declarat dl Dunca pentru colegii de la Express de Banat.

Romeo Dunca, preşedintele CJ Caraş-Severin

Fireşte că situaţiile de la Oradea şi Reşiţa, descrise mai sus, nu sunt deloc excepţii de la regulă, ci regula însăşi. Aşa e în fiecare judeţ al ţării, la fiecare Consiliu Judeţean, la fiecare Primărie ori firme sau instituţii subordonate autorităţilor locale.

Nici judeţul Argeş nu face excepţie: organigrama Consiliului Judeţean e plină până la refuz. Acolo cică „lucrează” vreo 200 de inşi.

Cel puţin jumătate dintre ei, tăietori profesionişti de frunză la câini, dar pe care-i plătim cu lefuri grase şi fel de fel de sporuri.

Deocamdată, nu ştim să existe vreun plan de a mai „aerisi” niţel organigrama stufoasă a Consiliului Judeţean, că de instituţiile subordonate n-are sens să vorbim.

Problema reducerii schemelor de personal supraîncărcate nu s-a pus, la modul serios, nicio secundă la Consiliul Judeţean Argeş.

Piteştiul nu e Oradea şi nici nu dă semne că va fi vreodată.

Foarte plastic a sintetizat situaţia colega Ramona Ursu, de la site-ul ziare.com

Ţara specialiştilor în Solitaire

„Să înmulțim cazul de la Bihor cu mii de instituții publice obeze din România, în care pompăm sute și sute de milioane de euro în buzunarele unor slugi de partid, amante, amanți, soțiori, nevestici, beizadele, neamuri, clanuri.

Organigrama Consiliului Judeţean Argeş arată ca un ciorchine

Așa arată țara asta. O rețea a incompetenței, a imposturii, a mediocrității și a hoției. Așa arată, în cea mai mare parte, instituțiile publice din România. Locurile călduțe, sigure, bine și foarte bine plătite, unde cel puțin jumătate sunt specialiști în Solitaire.

De la instituțiile de stat au de ridicat doar salariile, iar treaba și-o fac pe la partide, pe la casele și afacerile șefuleților. Sau prestează altfel de “servicii”, tot pentru cine trebuie. Ei sunt băieții deștepți. Descurcăreții.

Ăia care-ți explică, foarte siguri pe ei, cum merg treburile pe lume. Cum au găsit ei rețeta succesului în viață. Nu ca tine. Tu ești prostul de la privat, stors de bani de stat, pentru a-și întreține politicientii, oricare ar fi ei, mașinăria de vot și relațiile personale”, a scris deunăzi Ramona Ursu.

În imaginea de sus, „Casa Albă” din Piteşti, clădire care e plină-ochi de amploaiaţii Consiliului Judeţean, marii specialişti în Solitaire despre care scria Ramona Ursu.

Vizite5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...