Unde vă puteţi vaccina anti-Covid în aceeaşi zi sau după cel mult 2-4 zile de aşteptare

Date:

Share post:

În acest moment, în tot judeţul Argeş funcţionează 22 de centre de vaccinare împotriva Covid-19. De la debutul campaniei de vaccinare, atunci când în judeţ se anunţase existenţa a 18 centre de vaccinare, au mai fost deschise încă patru.

La unele centre de vaccinare, timpii de aşteptare estimaţi sunt mari, de 2-3 luni sau chiar mai mult. E cazul în special al centrelor de vaccinare din oraşe.

Spre exemplu, se estimează timp de aşteptare mare (de la două luni în sus) la centrele de vaccinare deschise la Spitalul Municipal din Câmpulung, la cele două din centrul oraşului Curtea de Argeş, la cel de la Spitalul Militar din Piteşti şi la cel de pe bulevardul Eroilor, tot din Piteşti.

Toate aceste centre vaccinează populaţia folosind serul produs de compania Pfizer.

Timpii de aşteptare cei mai mici sunt la centrele care folosesc serurile Moderna şi AstraZeneca.

La Spitalul din Costeşti, vă puteţi vaccina cu Moderna după circa 2 zile de aşteptare, iar la centrul de vaccinare de la Mărăcineni (Argeşelu), vă puteţi vaccina chiar în aceeaşi zi în care vă faceţi programarea.

La fel şi la Casa de Cultură Racoviţa (Mioveni). În ultimele două cazuri, cu AstraZeneca.

Mai mult, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatul la nivel naţional a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, a anunţat, azi, că de săptămâna viitoare vaccinările se vor putea face şi fără programare, la centrele unde există locuri libere.

Cifrele de mai sus le-am preluat de pe site-ul vaccin.live (după o verificare a acurateţii datelor), o iniţiativă a unor tineri sibieni care au realizat şi menţin actualizat site-ul în mod absolut benevol.

Orice donaţie e, însă, binevenită.

Pentru programare la vaccinare apelați numărul unic național 021.414.44.25. Un operator vă va face programarea sau vă va înscrie pe lista de aşteptare la centrul dorit. Ulterior, veţi primi prin email şi/sau sms data şi ora la care sunteţi aşteptat(ă) pentru vaccinare.

Precizăm că vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie la noi în ţară şi nici nu va fi, după cum au precizat autorităţile. E o chestiune de opţiune personală a fiecăruia dintre noi.

sursa foto: print screen www.vaccin.live

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Un veteran japonez la FC Argeș: Takayuki Seto (38 de ani)

FC Argeș a anunțat aseară legitimarea mijlocașului japonez de...

Trafic rutier deviat, pentru montarea de grinzi la autostrada Pitești-Curtea de Argeș

Din cauza lucrărilor la autostrada Pitești-Curtea de Argeș, traficul...

6 metode inedite prin care-ți poți dezvolta inteligența emoțională

Creșterea inteligenței emoționale nu este doar un avantaj competitiv,...