• Cititorii ne semnealează:

În Piteşti, pe strada Armand Călinescu, pe sensul de mers de la Colegiul „Brătianu” până la Muzeul Goleşti, nesimţirea nu are limite. Aproape tot drumul trotuarul care este amenajat special pentru pietoni este ocupat de şoferii fără bun simţ, care îşi parchează maşinile pe trotuar.

Astfel, pentru pietonii care merg pe această stradă, fiecare zi este prilej de slalom printre maşini. Cu toate riscurile ce decurg de aici.

Oare dacă o mămică trece cu bebeluşul cu căruciorul, pe unde trebuie să meagă, pe stradă? Ca să nu mai vorbim de o persoană cu deficienţe, căreia i-ar fi şi mai greu.

Un lucru care ar rezolva problema, şi nu doar aici (mai sunt foarte multe astfel de zone prin Piteşti, cu probleme identice):  instalarea stâlpişorilor, aşa cum s-a procedat pe strada Panselelor (e zona hotelului Metropol), străduţa care face legătura între bulevardul Republicii şi strada Armand Călinescu.

Pe aici, graţie acelor stâlpişori care nu mai permit parcarea maşinilor pe trotuar, de ceva vreme pietonii pot circula fără probleme. Şi fără riscul de a fi mereu expuşi accidentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here