Un ziarist vrâncean, bătut fără niciun motiv de poliţişti, în Capitală

Date:

Share post:

Jurnalistul vrâncean Sebastian Oancea, redactor-şef al site-ului de ştiri Vrancea24.ro şi corespondent al mai multor mijloace media din Bucureşti, a fost bătut azi noapte de agenți de la secția 10 de Poliție, în centrul vechi al Capitalei.

Polițiștii s-au apărat spunând că jurnalistul ar fi refuzat să se legitimeze. Chestie pe care subsemnatul nu o poate crede – îl cunosc pe jurnalistul în cauză, nu e omul care să comită vreun act ilegal – şi pe care Oancea însuşi o neagă.

„Mă aflam în Centru Vechi, la o terasă, împreună cu niște prieteni. E adevărat că la masa mea, dar nu doar la a mea, erau mai mult de patru persoane.

A venit Poliția… ne-a luat buletinele, le-am dat din prima. Ceea ce spune Poliția, că am refuzat să mă legitimez, e o minciună… Am vrut să plecăm. Le-am spus polițiștilor că a trecut un sfert de oră de când le-am dat buletinele, le-am cerut înapoi…

… îmi întocmeau o amendă, pe care mi-o asumam… Nu pot să vă spun ce jiginiri mi-au adus…

Nu m-au lăsat să completez obiecțiile în amendă și de aici le-am zis că nu fac cinste uniformei de Poliție. În momentul acela, unul dintre ei m-a pus la pâmânt…

A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătușele la mâini. M-a izbit cu capul și cu genunchii de asfalt. M-a urcat în mașina de Poliție, flancat de doi polițiști, care în tot timpul drumului până la Secția 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă.

… Pe coridorul Secției 10  m-au bătut în continuare”, a declarat Sebastian Oancea, pentru o televiziune al cărei corespondent este.

Cu aproximativ cinci luni în urmă, Sebastian Oancea câştiga definitiv un proces pe care i-l intentase baronul PSD de Vrancea Marian Oprişan, care se simţise calomniat de articolele jurnalistului.

N-a fost vorba de nicio calomnie, au decis judecătorii din Brăila, după ce onor magistraţii din Vrancea s-au recuzat toţi, unul după altul, refuzând să judece speţa.

Mai multe despre abuzul comis de poliţiştii din Capitală împotriva ziaristului din Focşani puteţi citi accesând link-ul:

https://www.realitatea.net/stiri/actual/jurnalist-realitatea-incatusat-si-batut-de-politisti_5f48eb727b97807e403e16d2?fbclid=IwAR3H3t8dSdO1zZkKHO_OLDVSb0H76VvLn_mXwmzHmNEGXABl4kisBNGOyoI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular