Un ziarist vrâncean, bătut fără niciun motiv de poliţişti, în Capitală

Date:

Share post:

Jurnalistul vrâncean Sebastian Oancea, redactor-şef al site-ului de ştiri Vrancea24.ro şi corespondent al mai multor mijloace media din Bucureşti, a fost bătut azi noapte de agenți de la secția 10 de Poliție, în centrul vechi al Capitalei.

Polițiștii s-au apărat spunând că jurnalistul ar fi refuzat să se legitimeze. Chestie pe care subsemnatul nu o poate crede – îl cunosc pe jurnalistul în cauză, nu e omul care să comită vreun act ilegal – şi pe care Oancea însuşi o neagă.

„Mă aflam în Centru Vechi, la o terasă, împreună cu niște prieteni. E adevărat că la masa mea, dar nu doar la a mea, erau mai mult de patru persoane.

A venit Poliția… ne-a luat buletinele, le-am dat din prima. Ceea ce spune Poliția, că am refuzat să mă legitimez, e o minciună… Am vrut să plecăm. Le-am spus polițiștilor că a trecut un sfert de oră de când le-am dat buletinele, le-am cerut înapoi…

… îmi întocmeau o amendă, pe care mi-o asumam… Nu pot să vă spun ce jiginiri mi-au adus…

Nu m-au lăsat să completez obiecțiile în amendă și de aici le-am zis că nu fac cinste uniformei de Poliție. În momentul acela, unul dintre ei m-a pus la pâmânt…

A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătușele la mâini. M-a izbit cu capul și cu genunchii de asfalt. M-a urcat în mașina de Poliție, flancat de doi polițiști, care în tot timpul drumului până la Secția 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă.

… Pe coridorul Secției 10  m-au bătut în continuare”, a declarat Sebastian Oancea, pentru o televiziune al cărei corespondent este.

Cu aproximativ cinci luni în urmă, Sebastian Oancea câştiga definitiv un proces pe care i-l intentase baronul PSD de Vrancea Marian Oprişan, care se simţise calomniat de articolele jurnalistului.

N-a fost vorba de nicio calomnie, au decis judecătorii din Brăila, după ce onor magistraţii din Vrancea s-au recuzat toţi, unul după altul, refuzând să judece speţa.

Mai multe despre abuzul comis de poliţiştii din Capitală împotriva ziaristului din Focşani puteţi citi accesând link-ul:

https://www.realitatea.net/stiri/actual/jurnalist-realitatea-incatusat-si-batut-de-politisti_5f48eb727b97807e403e16d2?fbclid=IwAR3H3t8dSdO1zZkKHO_OLDVSb0H76VvLn_mXwmzHmNEGXABl4kisBNGOyoI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...