Baronul de Vrancea Marian Oprișan a pierdut definitiv lupta în Justiție împotriva jurnalistului vrâncean Sebastian Oancea, într-o acțiune de răspundere delictuală.

În urmă cu 4 ani, Oprișan invoca legea, pârându-l în instanță pe jurnalistul de la Vrancea24, că nu ar fi respectat ”regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului” le-ar fi impus și că ar fi adus ”atingere drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.”

Adică baronului și grupului lui organizat de interese.

Oancea ar fi încălcat ”regulile de conduită din Vrancea”, pentru că a scris un articol în care i-a numit nababi pe apropiați ai lui Oprișan.

Articolul Nababii contractelor pe bani publici din județ: deputați, ziariști și sponsori la partid, cu probleme penale a fost dezvoltat și pe pagina proiectului Inițiativa pentru o Justiție Curată.

Oprișan vs Oancea a fost un proces în care judecătorii de Vrancea s-au recuzat. Toți au refuzat pe rând, să judece.

Procesul a fost strămutat la Brăila. Oprișan a pierdut pe fond. Apoi a făcut apel la Curtea de apel Galați. A pierdut și aici.

Nemulțumit de justiția locală, Oprișan a făcut un ultim recurs, la instanța supremă, ICCJ.

Pe 4 martie a pierdut definitiv. Instanța a considerat recursul nefondat.

Acest proces este cel mai recent, dintr-o serie de patru, pierdute de politicianul Oprișan împotriva jurnalistului Oancea, actualmente redactor șef la Vrancea24, publicație membră a rețelei de presă pressHUB, din care face parte şi site-ul nostru.

Sebastian Oancea, un jurnalist curajos şi tenace, căruia Justiţia i-a făcut, în sfârşit, dreptate

Citiți mai multe și în articolul Epoch Times Oprişan, îngenuncheat din nou în instanţă de jurnalistul Oancea. “Baronul” PSD ceruse daune morale de 200.000 lei.

În imaginea de sus, baronul PSD de Vrancea Marian Oprişan, preşedinte al Consiliului Judeţean, căruia presa neaservită îi stă ca un os în gât.

surse foto: Facebook, vrancea24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here