Un site de limbă maghiară din Cluj-Napoca a obligat UDMR, în Justiţie, să spună pe ce toacă banul public

Date:

Share post:

UDMR şi-a făcut un obicei, de când s-a înfiinţat, să nu facă public modul în care cheltuie banii pe care Guvernul român îi alocă, cu generozitate, acestei struţo-cămile partid-uniune culturală, în calitate de reprezentant al comunităţii maghiare din România.

Aşa era şi în epoca Marko Bela, aşa e şi de când preşedinte e Kelemen Hunor.

Acest PSD de limbă maghiară refuză, cu obstinaţie, să dezvăluie pe ce cheltuie cele 5-6 milioane de euro pe care-i primeşte, anual, de la Guvernul României.

Puţinele publicaţii de limbă maghiară din România care se încăpăţânează să nu joace după cum cântă UDMR nu primesc niciun fel de informaţii în acest sens.

Celelalte, grosul, nici măcar nu cutează să le ceară.

Pentru cei care nu ştiu, trebuie spus că UDMR controlează discreţionar majoritatea mijloacelor media de limbă maghiară din România, acţionând, în acest sens, ca o filială din România a partidului unguresc FIDESZ, al premierului Orban. Viktor Orban.

Practic, UDMR direcţionează banii alocaţi de Guvernul Ungariei doar către presa de limbă maghiară obedientă. Ceilalţi nu primesc nici măcar un forint.

Cu toate acestea, o publicaţie maghiară din Cluj-Napoca (Atlatszo Erdely) a avut îndrăzneala să dea UDMR în judecată, în baza legii liberului acces la informaţiile de interes public.

Colegii de acolo voiau să ştie „pe ce este cheltuită suma anuală de 5-6 de milioane de euro pe care i-o alocă guvernul comunităţii maghiare… Átlátszó Erdély se luptă în instanţă din 2016 pentru a obliga pe UDMR să răspundă solicitărilor de informaţii de interes public”.

Citiţi continuarea articolului din care am citat accesând link-ul de mai jos:

https://atlatszo.ro/ro/romana/informatii-de-interes-public-din-nou-am-castigat-in-instanta-impotriva-udmr/

În imagine, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

sursa foto: Facebook/RMDSz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular