Noaptea trecută, în cartierul Nord din Piteşti, un puştan de 17 ani a furat o maşină cu care a vrut să plece la plimbare. Evident, junele nu avea cum să deţină permis de conducere, dată fiind vârsta sa. Putea, măcar, să nu bea băuturi alcoolice, dar… să dăm cuvântul celor de la biroul de presă al Poliţiei:

„… polițiștii piteșteni au identificat un autoturism avariat, cu cheile în contact, iar în apropiere alte 5 autoturisme parcate ce prezentau avarii. În aceeași zonă a fost identificat un minor de 17 ani, care nu își justifica prezența și care a fost condus la sediul poliției pentru cercetări.

Cel în cauză nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, conducere fără drept și sub influența alcoolului, conform art. 229, 230, 335 și 337 din Codul Penal.

La acest moment cercetările sunt în desfășurare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Procurorii au decis, în această seară, ca puştanul terbilist să fie reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca mâine să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here