După o discuţie cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, consilierul acesteia pe probleme economice, Darius Vâlcov, şi-a anunţat azi demisia din funcţie.

E foarte probabil ca Vâlcov să fi făcut acest gest ca urmare a cererii făcute în acest sens de şefa sa de Guvern.

După personaje ca  Anca Alexandrescu, Codrin Ștefănescu şi Lia Olguța Vasilescu. dl Vâlcov este al patrulea dintre fidelii fostului preşedinte Liviu Dragnea pe care premierul Dăncilă îl îndepărtează din Guvern.

Darius Vâlcov, economist de meserie, a fost considerat eminența cenușie a programului economic al PSD și artizan al mai multor măsuri economice cel puţin controversate.

El e cel care a gândit și elaborat controversata ordonanţă de urgenţă 114 de anul trecut (numită a lăcomiei), care a bulversat mai multe sectoare economice (bănci, energie, telecom, fondurile private de pensii).

În 8 februarie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

Sentinţa nu este definitivă. Recursul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit site-ului pressone.ro, Darius Vâlcov a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la ASE Bucureşti.

sursa foto: Hotweek/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here