Consiliul local al sectorului 6 din Bucureşti a aprobat azi, prin vot, un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Ciprian Ciucu (PNL), prin care 100 din cei 400 de angajaţi ai Poliţiei Locale a sectorului respectiv vor fi concediaţi, a anunţat presa din Bucureşti. În favoarea proiectului iniţiat de primarul Ciucu, care doreşte o reformă a Poliţiei Locale, au votat consilierii PNL şi cei ai USR, în vreme ce grupul consilierilor PSD s-a opus.

„Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e; de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6… Poliţia Locală a ajuns o ruşine”, a declarat primarul Ciprian Ciucu, citat de agenţiile de presă.

Cu banii economisiţi astfel, primarul Ciucu are de gâns să cofinanţeze mai multe proiecte de investiţii bazate pe fonduri europene, în principal.

În campania electorală care a precedat ultimele alegeri locale, cele de anul trecut, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a promis, între altele, că va reforma Poliţia Locală Piteşti. N-am auzit, de la instalarea domniei-sale în jilţul de primar, nimic despre vreo reformare a Poliţiei Locale Piteşti, instituţie despre care ne menţinem părerea că nu e bună decât la oferit sinecuri şi la tocat cu graţi ebanul public.

Momentan, Poliţia Locală Piteşti e sursă de lefuri grase şi foarte grase pentru aproape 200 de inşi. Existenţa acestei „instituţii” costă bugetul municipalităţii în jur de 15 milioane de lei (puţin peste 3 milioane de euro) anual. Cu eficienţa pe care o ştim cu toţii.

sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here