„Ieri, 11 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de trafic de persoane, acestea fiind reținute, pentru 24 de ore”, a informat azi Poliţia Argeş.

„Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, punând în executare două mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, acestea ar fi recrutat, prin constrângere, trei victime, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuința lor, situată în județul Argeș, iar ulterior, le-ar fi exploatat, atât în gospodărie, cât și la exploatarea de material lemnos, pe care l-ar fi valorificat și și-ar fi însușit, în totalitate, sumele de bani obținute.

Cele două persoane, respectiv un bărbat de 35 de ani și o femeie, de 21 de ani, ambii din județul Argeș, au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie dispuse măsuri preventive”, a mai transmis Poliţia.

Aceasta nu a indicat şi unde anume s-au petrecut cele relatate în acest buletin de presă. A trebuit să aflăm singuri.

Avem de-a face cu un nou caz de sclavie modernă, după cel din urmă cu câţiva ani, de la Berevoeşti, care a făcut vâlvă şi a stârnit repulsie în întreaga lume civilizată.

Atunci, o descindere a forţelor de ordine în cătunul de romi Gămăceşti a identificat mai multe persoane ţinute în lanţuri, puse la muncă silnică, abuzate şi maltratate într-un mod inimaginabil în secolul XXI. Opt romi din acel cătun au fost condamnaţi la pedepse între 4 ani şi 18 ani şi 10 luni de puşcărie. Numărul victimelor abuzate de aceştia fost de circa 40.

Imaginea de sus este de la descinderile de la Berevoeşti.

Ştire în curs de actualizare.

Actualizare – Descinderea de azi a avut loc exact în acelaşi cătun de romi, Gămăceşti, comuna Berevoeşti, în care s-au petrecut grozăviile descrise mai sus. Cei doi reţinuţi sunt un anume Crinu B. (35 de ani) şi concubina sa, Mihaela Florina B, de 21 de ani.

Scandalul de sclavie de la Berevoeşti a izbucnit în vara lui 2016, în cătunul de romi Gămăceşti, care a devenit un adevărat sat al ororilor. Peste 40 de sărmani erau ţinuţi de clanurile de romi în lanţuri, bătuţi, puşi să muncească cu de-a sila etc. Dreptate s-a făcut, într-o oarecare măsură, în sensul că mulţi romi au ajuns după gratii pentru faptele lor.

În rest, însă, nimeni: primarul Florin Proca a şi năşit odrasle ale romilor stăpâni de sclavi, deci ştia de ce se petrece la Gămăceşti. La fel cum ştiau şi alţi funcţionari din Primăriei, în special cei de la asistenţă socială. Nimeni, însă, n-a păţit nimic. Primarul Proca cică s-a „autosuspendat” din PSD, dar, între timp, i-a trecut şi autosuspendarea.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here