Medicul Valeriu Gheorghiţă, cel însărcinat de preşedintele Klaus Iohannis, ieri, cu coordonarea campaniei de vaccinare anti-Covid la nivel naţional, s-a născut acum 38 de ani, în satul Izvoru, din judeţul Argeş.

Studiile liceale şi le-a făcut la Piteşti, la liceul „Brătianu”, profil matematică-fizică.

A devenit medic absolvind una dintre cele mai bune universităţi de profil din România, cea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, linia de studiu Medicină Militară, în anul 2006.

A absolvit facultatea de Medicină cu o medie apropiată de 10. „Un tânăr pur şi simplu strălucitor”, ni l-a descris, pe scurt, o fostă – la acea vreme – asistentă universitară de la UMF Târgu-Mureş.

După şapte ani şi-a luat şi doctoratul, în specialitatea boli infecţioase. Din anul 2012 lucrează la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, ca medic primar de Boli Infecţioase.

Are gradul militar de locotenent-colonel şi a devenit, între timp, şi asistent universitar, predând la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Este coautor al unei cărţi de specialitate (Hepatita acută şi cronică cu virusul hepatitic B. Coinfecţia VHB-VHD) şi a redactat capitole în alte 12 lucrări ştiinţifice.

De asemenea, e autor a zeci de articole ştiinţifice, publicate în reviste de specialitate şi/sau prezentate la manifestări medicale interne şi internaţionale.

sursa foto: scumc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here