În ultima perioadă tot mai multe persoane și-au mutat activitatea în mediul online. Din păcate, în același timp au scăzut salariile, au avut loc restructurări serioase în companii, sau chiar au ajuns să se închidă. Astfel, puterea de cumpărare și de investire în obiecte noi a scăzut. Odată cu această perioadă dificilă pe care o traversează întreg globul, oamenii au începu să refolosească lucruri uitate pe la fundurile sertarelor sau cutiilor. Acest lucru s-a întâmplat destul de des cu laptopurile, dat fiind faptul că existau familii în care fiecare membru a avut nevoie de un astfel de obiect pentru a lucra sau a participa la cursurile de la școală. Dacă laptopul tău nu se mai află într-o stare prea bună și o astfel de achiziție poate fi mult prea costisitoare pentru tine, iată ce trebuie să faci pentru a-l „readuce la viață”.

  • Instalează mai multă memorie RAM

Multitudinea de aplicații folosite pentru întâlnirile video, cursuri sau alte activități sunt consumatoare de resurse. Dacă laptopul tău nu are suficientă memorie RAM o să încetinească automat întreaga activitate, devenind extrem de lent. Pentru a rezolva această problemă poți să instalezi un hard disk mare, sau poate chiar să adaugi un SSD.

  • Schimbă bateria

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a „readuce” un laptop la viață este să-i schimbi bateria. Degeaba ai memorie RAM suficientă dacă nu poate fi susținută de o baterie bună. Dacă funcționează doar atunci când este băgat în priză o să vezi o încetinire foarte mare a procesării comenzilor.

  • Du-ți laptopul la curățat

Probabil nu doar o singură dată ai lucrat în timp ce mâncai, poate te-ai jucat sau ai văzut un film cu paharul de suc lângă tine. Toate reziduurile alimentare și praful se depun pe componentele interne ale unui laptop și-l fac să funcționeze mai greu sau să se încingă foarte tare. Apelează la specialiști care să-ți facă o curățarea corectă a laptopului, îmbunătățindu-i astfel performanțele și prelungindu-i durata de viață. Dacă nu știi unde să-ți duci laptopul, apelează cu încredere la depanarelaptop.ro. Cu siguranță o să sesizezi diferențe majore de la prima reutilizare a computerului tău.

  • Are viruși

Un laptop utilizat fără un program anti-malware sigur are viruși și așa cum probabil știi deja virușii scad din randamentul de procesare. Dacă ești utilizator de Windows sau Linux soluția este destul de simplă: alege un soft anti-malware activ care să-ți scaneze laptopul periodic și să-ți depisteze problemele. Ai grijă să nu ai mai multe astfel de softuri pe computerul tău deoarece este posibil să se depisteze între ele și să încetinească totul mai rău decât ar putea să o facă un virus puternic.

Așadar, dacă nu dispui de resurse necesare pentru a investi într-un laptop nou poți încerca să-l „readuci la viață pe cel vechi”. Bineînțeles că și acest lucru necesită unele costuri, însă sunt cu mult mai scăzute. Urmează indicațiile de mai sus și sigur o să-ți mai poți folosi vechiul computer o perioadă destul de lungă.

sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here