Ieri dimineaţă, vestea morţii subite a învăţătorului George N (bărbat în floarea vârstei, de numai 45 de ani) a stârnit o puternică emoţie în tot oraşul Mioveni, unde acesta locuia.

Mortea sa a fost pusă pe seama faptului că abia primise, cu o zi înainte, prima doză dintr-un vaccin anti-Covid (e vorba de vaccinul produs de Pfizer) şi s-a simţit rău la câteva ore după administrarea vaccinului.

Trebuie spus, însă. că învăţătorul suferea de câteva afecţiuni medicale: era hipertensiv şi avea dislipidemie, o afecţiune metabolică, cre induce celor suferinzi valori anormale ale lipidelor (grăsimilor) în sânge.

Redăm mai jos explicaţiile oferite de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) , comitet condus de col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În cursul zilei de 2 martie, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate făcute de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului.

Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”, se arată în comunicatul de presă citat, emis de CNCAV.

sursa foto: RFI România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here