Deşi, de-a lungul vremii, i-am criticat de mai multe ori pe marii „riteilări” de la noi pentru fel de fel de practici incorecte sau imorale faţă de consumatorul român, unul dintre aceşti comercianţi ne obligă să scriem câteva rânduri laudative la adresa-i.

Ceea ce şi facem aici, mai jos.

„Kaufland România achită cu trei luni în avans impozitele la bugetul statului și bugetele locale, pentru a sprijini eforturile de echilibrare a economiei în această perioadă”, a anunţat lanţul de magazine german care operează şi la noi în ţară.

„Astfel, compania direcționează 69 de milioane lei către bugetul de stat și bugetele locale, reprezentând taxe aferente anului 2020 și impozit pe profit pentru trimestrul întâi al anului financiar (martie-mai).

  • taxe locale în valoare de aproximativ 31 milioane lei – plătită pe 25 martie 2020, mai devreme cu aproximativ trei luni față de termenul limită de 30 iunie 2020;
  • impozit pe profit aferent trimestrului 1 din anul financiar în curs (martie-mai), în valoare de aproximativ 38 milioane lei, în această săptămână, tot cu aproximativ trei luni față de termenul limită 25 iunie 2020.

„Înțelegem nevoia de a acționa urgent… pentru a fi alături de economia României, în lupta cu fenomenul care a pus stăpânire pe o lume întreagă. Vom suporta această perioadă dificilă alături de stat, la rândul nostru, pentru că este esențial acum să fim solidari. Să fim împreună contează acum mai mult ca oricând”, a declarat Marco Hössl, directorul general al Kaufland România.

O fi sau nu la mijloc şi ceva socoteli mercantile, de genul „îşi revine România, îşi revin şi vânzările noastre”, nu avem de unde şti.

Cert e doar că firma Kaufland a făcut un gest lăudabil, foarte important în astfel de vremuri, lucru pe care, cu siguranţă, mulţi români îl vor ţine minte.

sursa foto: Kaufland România SCS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here