În ziua de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi influenţarea declaraţiilor, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii octombrie 2019, un bărbat de 33 de ani, din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul transportului rutier intracomunitar de marfă, cu complicitatea unei femei de 27 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi indus în eroare reprezentanţii unui agent economic care a solicitat efectuarea unui transport cu produse electronice către o ţară membră a Uniunii Europene (Germania – n.r.), însuşindu-şi marfa ridicată de la firma solicitantă.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 1 noiembrie 2019, poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele persoanelor în cauză şi la sediul societăţii comerciale, după care bărbatul de 33 de ani şi femeia de 27 de ani, ambii din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea acestora sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe parcursul cercetărilor, bărbatul ar fi instigat o tânără de 19 ani, din aceeași localitate, să încheie în fals un contract de vânzare-cumpărare pentru ansamblul auto, format din cap tractor și semiremorcă, care a fost utilizat la transportarea mărfii însușite anterior, cu scopul de a se sustrage măsurii sechestrului asigurator instituită în cauza penală.

De asemenea, tânăra a susţinut aceste aspecte cu ocazia audierii de către organele de cercetare penală.

Din cercetări s-a stabilit că marfa a fost valorificată pe teritoriul Ungariei. În baza unei comisii rogatorii internationale, ansamblul format din cap tractor și semiremorcă a fost pus sub sechestru pe teritoriul aceleiaşi ţări.

Dosarul cauzei a fost inaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată”, a mai informat Poliţia Argeş.

Din câte ştim, „marfa” în cauză consta din aparate TV. Escrocii au tocat banii încasaţi din vânzarea lor, la fel ca şi cei rezultaţi din vânzarea ansamblului TIR (autotractor şi semiremorcă).

Deocamdată, singurul păgubit e ungurul care a cumpărat capul tractor şi semiremorca, pentru că a rămas şi fără eşe, şi fără banii daţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here