Polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu profil de activitate exploatare, depozitare, prelucrare şi comercializare a  materialului lemnos.

Oamenii legii au depistat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care au tăiat şi transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje şi mijloace auto, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate cinci amenzi în valoare totală de 23.000 de lei. Totodată a fost confiscată cantitatea de peste 20 de metri cubi de lemn de diverse esenţe, care a fost predată ocolului silvic competent.

Razie la Ştefăneşti

Polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice al Serviciului Ordine Publică și poliţiştii din cadrul Servicului de Investigare a Criminalității Economice Argeş, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat un control la punctul de lucru din Ştefăneşti al unei societăți comerciale cu profil de activitate depozitare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos.

Ca urmare a neregulilor privind evidenţa materialului lemnos comercializat, reprezentantul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, în sumă de peste 9.700 de lei.

Informaţiile ne-au fost furnizate de biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Imaginea este de arhivă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here