„Farmaciile veterinare din județul Teleorman au rămas fără stocuri, după ce s-a anunțat public că un medicament utilizat pentru tratarea paraziților la animale ar putea fi util în prevenția și tratamentul Covid-19.

Mai mulți farmaciști și medici veterinari susțin că de câteva zile, stocurile de medicament antiparazitar s-au epuizat și că ar exista chiar și o listă de așteptare”, se arată într-un articol publicat de jurnalista Carmen Dumitrescu, pe platforma PressHub.ro

Medicamentul în cauză, ivermectina, e un antiparazitar puternic, care se administrează purceilor, câinilor, chiar şi cailor, însă, el e inutil în tratarea infecţiilor cu coronavirus, după cum poate spune orice medic veterinar.

„În niciun caz nu sunt de acord cu genul acesta de consum… Oamenii îl cer pentru că în spațiul public s-a vehiculat că ar avea efect împotriva SARS-Cov-2, dar încă nu există date clare că ar avea efect 100%.

S-au făcut niște experimente, dar nu este încă aprobat… nu aș recomanda  ca un medicament veterinar să fie utilizat de către om”, a declarat dr. Hari Epure, medic veterinar, pentru sursa citată.

Articolul integral poate fi citit accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here