Un copilaş de 12 ani are nevoie de ajutor ca să poată merge pe propriile-i picioare

Date:

Share post:

Pentru micuţul Ştefan Sandu, în vârstă de numai 12 ani, viaţa a fost o provocare grea încă de la prima sa respiraţie. S-a asfixiat la naştere, dar a trecut cu bine peste acest hop groaznic. Avea să însă doar primul hop, şi nici pe departe cel mai greu.

„Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine”, povesteşte mama copilului, Mirela Sandu, profesoară de religie.

„De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West.
A început tratamentul. Mai întai pentru oprirea acelor spasme şi apoi pentru protecţie antiepileptică. D-na doctor neurolog a spus că dacă va face terapie de recuperare intensinv se va recupera, era atunci prima speranţă; acum, după atâta timp, mi-a spus ca m-a încurajat – se pare ca nici dumneaei nu a crezut că va fi aşa de bine. Este nevoie de multa răbdare, timp şi bani.

Micul Ştefan Sandu e un luptător. Aşa s-a născut

La 9 luni am început terapia de recuperare, am făcut la Bucureşti terapie Vojta. Pentru ca rezultatele EEG-urilor nu au mai evidenţiat nici o descărcare neurologică i-a fost scos tratamentul medicamentos. Acum diagnosticul este: Sindrom West”, mai spune dna Sandu.

Opt ani de terapii, în ţară şi în străinătate

Dupa aproape 8 ani de terapiii in tară şi în strainătate, acum Stefan merge la şcoala de masa. Desi nu se poate descurca încă singur, el îşi doreşte să stea fără însoţitor: ”copiii nu stau cu bona la şcoală”, îi spune doamnei învăţătoare.
Face în continuare recupere: logopedie, terapie craniosacrală şi gimnastică pasivă, hidroterapie, kinetoterapie, terapie ocupaţională, terapie cu delfini. În România, Spania şu Ucraina sunt centrele de recuperare unde lucrează.

Ultimul hop

24.11.2021 este ziua în care Ştefan are programarea pentru intervenție la picioare – poziționarea corectă, aşa încât să poată să stea singur şi apoi să meargă. Este pentru prima dată când un doctor îi spune direct lui Ştefan: vei sta singur. Strigătele de bucurie pe care doctorul le-a auzit în acel moment nu au putut însă să nu mă facă să tresar arunci când am văzut factura cu costul estimativ al acestei intervenții: 18 825 euro”, a scris pe o pagină de socializare mama copilului.

Resursele familiei Sandu au ajuns la capăt, după atâţia ani de tratamente costisitoare, aşa încât familia nu mai are de unde achita şi costul acestei ultime intervenţii chirurgicale care-l va pune pe picioare pe micul Ştefan. Părinţii lui fac apel la oricine vrea şi poate să-i ajute să contribuie cu orice sumă. Donaţiile se pot face într-un cont deschis pe numele mamei, Mirela Sandu, la ING Bank, în euro (RO88INGB0000999911770859) sau în lei (RO71INGB0000999901977463).

Propunerea noastră pentru firme: publicăm gratuit orice fel de anunţ publicitar, oricâte şi oricând până la data operaţiei lui Ştefan (inclusiv advertoriale, bannere publicitare etc), cu condiţia ca doritorul să facă dovada unei donaţii în contul mamei lui Ştefan Sandu.

surse foto: Facebook/Mirela Sandu, Trandafirul Speranţei Ştefan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ion Mînzînă și Simona Bucura-Oprescu au au inaugurat un complex de locuințe protejate și un centru de zi la Tigveni

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și președintele...

Cerc de limba engleză pentru profesori, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești

Alaltăieri, 18 mai, Școala Gimnazială Ion Minulescu și-a deschis...

Va fi gata sau nu, anul acesta, drumul expres DEx12 Craiova-Pitești? Părerile sunt împărțite

Pe cele două loturi încă nefinalizate ale DEx12 Craiova-Pitești,...

42 km din autostrada A1 București-Pitești se reabilitează cu bani de la bugetul de stat

Sectorul cuprins între km 44 și 86 din autostrada...

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...