Un cioban din Corbeni și-a făcut drum spre stână prin mijlocul unei arii naturale protejate

Date:

Share post:

Un crescător de animale din Corbeni, județul Argeș, și-a făcut singur drum spre stână, traversând o arie naturală protejată.

Jandarmeria Argeș a fost sesizată, la fel și Garda de Mediu.

”Unui bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Corbeni, i-au fost întocmite actele de sesizare de către jandarmii argeșeni pentru amenajarea abuzivă a unui drum în perimetrul ariei naturale protejate din zona alpină Mușețica”, a informat Jandarmeria Argeș.

”În urma unei sesizări din partea unui reprezentant al Greenpeace România, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu au depistat două persoane care le-au relatat că excavează cu ajutorul unui buldoexcavator un drum de acces la o viitoare stână în zona Mușețica, în golul alpin.

În data de 18 iunie a.c., împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, jandarmii argeșeni s-au deplasat în zona indicată. Aceștia au constatat existența unor lucrări de excavații, care au provocat degradarea/deteriorarea habitatului natural și a florei sălbatice existente pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

În urma celor constatate, jandarmii argeșeni au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, conform art. 52, alin. (1), lit. b și c din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

La Corbeni crescătorii de animale au mai multe probleme

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmeria Argeș încurajează cetățenii să sesizeze orice activitate suspectă sau ilegală în ariile protejate la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de jandarmerie. Implicarea comunității este vitală pentru protejarea patrimoniului natural al țării noastre”, a mai transmis Jandarmeria Argeș.

Deși Corbeni, ca și zona din jur, e renumit pentru creșterea animalelor, fermierii din zonă se confruntă cu multiple probleme. Legate inclusiv de accesul la stâne, la pășuni, dar și altele.

Despre aceasta am scris, recent, când un proprietar de animale din zonă a intrat în greva foamei. Detalii, mai jos.

CITIȚI ȘI: (Video) Situație tensionată la Corbeni. Un crescător de animale, în greva foamei. ”Nu avem drumuri de acces la stâne, plouă în saivane, nu avem adăpători”

sursa foto: Jandarmeria Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Trei echipe de fotbal din Liga 1, interzis la transferuri

Chiar la startul noului sezon de Liga 1, trei...

Accident la Schitu Golești: mașină intrată într-un cap de pod

Un accident rutier fără urmări grave a avut loc...

ISU Argeș: avertizarea cu cod roșu de caniculă se prelungește

Valul de căldură persistă. În perioada 14-16 iulie, conform...

Fotbalistul Dragoș Balauru: ”Plăcerea mea cea mai mare e să calc pisici cu mașina”

Fotbalistul Dragoș Balauru e protagonistul unui scandal de amploare,...

Cod roșu de caniculă în Argeș. Camioanele peste 7,5 tone, interzise pe toate drumurile județene, azi și mâine

Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș informează că azi...