Ieri, Partidul Mişcarea Populară (fondat de fostul preşedinte Traian Băsescu) l-a nominalizat pe Theodor Paleologu drept candidat la Preşedinţia României.

Acesta este fiul marelui cărturar şi om politic Alecu Paleologu, are 46 de ani şi o autobiografie impresionantă în materie de studii.

A făcut liceul german din Bucureşti, apoi a studiat la celebra universitate franceză Sorbona.

A fost, de asemenea, stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001) şi a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

În 2001, şi-a susţinut doctoratul în științe politice la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris și de la Universitatea „Ludwig Maximilian” din München.

Ca fost membru al PDL, a fost deputat, ambasador în Danemarca şi Islanda şi ministrul al Culturii în unul din Guvernele conduse de Emil Boc.

De cinci ani şi ceva este membru PMP.

Referindu-se la contracandidaţii săi la prezidenţiale, dl Paleologu a declarat la Radio France Internationale că „sunt trei mituri care se cer destrămate: este mitul gospodinei neconflictuale (Viorica Dăncilă-n.r.), mitul salvatorului galactic (Dan Barna – n.r.) și mitul neamțului neromânizat (Klaus Iohannis)”.

„Educaţia va fi una din marile mele teme de campanie…totul, dar absolut totul pleacă de la educaţie”, a mai declarat dl Paleologu la RFI.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here