Poliiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale de la Poliţia din Piteşti au reţinut, azi, un individ de 38 de ani, piteştean, asupra căruia planeaază suspiciuni serioase că s-ar ocupa cu cămătăria.

Omul mai e acuzat şi de comiterea altor câtorva infracţiuni.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie – februarie 2020, bărbatul ar fi intrat în posesia unui autoturism, aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar fi înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București”, a informat Poliţia.

Foarte probabil, maşina cu pricina, un SUV Porsche, reprezenta contravaloarea „ratelor” neachitate şi ale „dobânzilor”.

„Pentru sâvârşirea faptei, bărbatul ar fi indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsificate.

În cursul lunii noiembrie 2020, autoturismul a fost identificat în municipiul București și ridicat, aflându-se în custodia Poliției.

Un SUV Porsche e maşina înstrăinată cu acte false

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Pitești, la locuința celui în cauză, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar și un autoturism, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator.


După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a informat Poliţia Argeş.

Judecătorii vor lua o decizie în acest sens în cursul acestei seri.

În imaginea de sus, suspectul (cu cătuşe la mâini, în plan apropiat) în timpul reţinerii sale de căre agenţii de Poliţie.

Actualizare – Judecătorii au considerat că faptele de care e acuzat individul nu sunt într-atât de grave încât să se impună măsura arestării, aşa că au dispus continuarea cercetărilor cu prezumtivul cămătar sub control judiciar, pentru 60 de zile.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here